ساقی اخوان/تجزیه و تحلیل آلبالوپلو
غذایی به رنگ ارغوان
برای مهمانی پنجشنبه به غذاهای مختلفی فکر میکردم که میتوانند میز غذایم را رنگینتر کنند. یکی از این گزینهها، آلبالو پلو بود؛ غذایی که رنگ ارغوانیاش مانند فصل بهار زمان دارد و با آمدن آلبالو به اوج خود میرسد...
خیلیها در ایام دیگر سال هم با مربای این میوه، آلبالوپلو تهیه میکنند در حالی که طعم شیرین آن برای هر طبعی خوشایند نیست. البته دوستی به من گفت اگر این غذا را ترش و شیرین بپزی خوشمزهتر خواهدبود، من هم این روش را امتحان کردم و به مذاق بیشتر مهمانها خوش آمد. پس تصمیم گرفتم آنچه اجرا کردهام برایتان بازگو کنم تا شما نیز در کنار توصیههایی که سرآشپز «سلامت» برایتان دارند، این بار آلبالوپلویی استثناییتر بپزید.
مقدار کالری
مواد اولیه این غذا 1870 کیلوکالری انرژی دارند و تقسیم آن میان 4 نفر مقدار کالری دریافتی برای هر نفر را به حدود 470 کیلوکالری خواهدرساند و از آنجا که این مقدار انرژی تقریبا بالاست، توصیه میشود که آن را در وعده ناهار میل کنید و در آن روز شامی سبک برای خود تدارک ببینید تا به این ترتیب در پایان روز دچار اضافه دریافت انرژی نشوید. در ضمن، همراه شدن این غذا با سالاد یا ماست مقدار کالری دریافتی را 80 تا 100 کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهدکرد.
همراه این غذا
از
آنجا که آلبالوپلو گوشت قرمز هم دارد، توصیه میشود آن را با سالاد
سبزیهای تازه متشکل از گوجه فرنگی، کاهو، جوانه گندم و هویج میل کنید.
بهتر است نوشیدنی همراه این غذا نیز یک لیوان شربت آبلیموی تازه باشد تا
ویتامین Cای که با خوردن این نوشیدنی دریافت خواهد شد، جذب آهن را افزایش
دهد. البته اگر بخواهید کنارغذایی کم کالری میل کنید، بهتر است به اندازه
یک
پیشدستی سبزی خوردن و یک لیوان دوغ بخورید تا به این ترتیب هم از گروه سبزیها در وعده غذاییتان باشد و هم از گروه لبنیات.
مـواد لازم (برای4 نفر)
آلبالوی هسته گرفته | 4 | لیوان | 240 | کیلوکالری |
برنج | 3 | لیوان | 560 | کیلوکالری |
گوشت چرخ کرده | 300 | گرم | 550 | کیلوکالری |
پیاز متوسط | 2 | عدد | 40 | کیلوکالری |
روغن کانولا | 4 | قاشق غذاخوری | 360 | کیلوکالری |
شکر | 3 | قاشق غذاخوری | 120 | کیلوکالری |
نمک، فلفل سیاه و زعفران | به میزان دلخواه | 0 | کیلوکالری |
طـرز تـهـیـه
آلبالوها را با شکر مخلوط و 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. گوشت را با نمک، فلفل سیاه و یک پیاز رندهشده مخلوط کنید و بعد از درآوردن آنها به شکل کوفته ریزه، در 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا تفت دهید. برنج را نیز پس از شستن آبکش کنید. پس از ریختن 1 قاشق غذاخوری روغن در ته قابلمه، یک لایه برنج را بریزید و سپس آلبالوها را پس از جدا کردن از شربتشان و مخلوط کردن با یک عدد پیازی که در یک قاشق غذاخوری روغن سرخ شده است، روی برنج بریزید و لایهای دیگر از برنج را بیفزایید و آنقدر این کار را تکرار کنید تا مواد به اتمام برسند. در مراحل پایانی نیز شربت تهیه شده را روی برنج بدهید تا رنگ ارغوانی به خود بگیرد. هنگام سرو این غذا روی آن را با برنج زعفرانی شده و گوشتهای تفت داده شده بپوشانید و میل کنید.
پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
آلـبالوپـلو دستـپخت آذربایـجان است
در میان برنجهای مخلوط ایرانی، آلبالوپلو از غذاهایی است که از مرکز ایران تا نواحی آذربایجان و شمال کشور (با کمی تفاوت) آن را تهیه میکنند. به این ترتیب که هرچه از نواحی کویری و آذری زبان به سمت شهرهای شمالی کشور میرویم، گوشت کوفته ریزه شده در این غذا به گوشت پرندگان به خصوص مرغ تبدیل میشود. در واقع اصلیت این غذا به آذربایجان برمیگردد و این غذا در میان جنوبیها طرفداری ندارد بنابراین اگر روزی میهمانی از نواحی جنوب کشور داشتید، بهتر است برایش آلبالو پلو تدارک نبینید. برای هرچه بهتر پختن این غذا باید به نکتههای ظریفی دقت داشت:
1. با اینکه استفاده از آلبالوهای نه چندان زیبا (غیرقابل استفاده در سبد میوه) برای تهیه آلبالوپلو مقرون به صرفه است، برای اینکه این غذا پس از آمادهشدن ظاهر بهتری داشته باشد، آلبالوهای با کیفیت و سفت را انتخاب کنید.
2. برای هستهگیری راحتتر آلبالوها، آنها را برای چند دقیقه در آب یخ بیندازید تا سفت شود و هستهها آسانتر خارج شوند و ظاهری چروک و زشت پیدا نکنند.
3. بسیاری معتقدند آلبالو را باید قبل از مصرف در کمی آب جوشاند اما من توصیه میکنم آلبالوها را بعد از هستهگیری فقط در کمی روغن تفت دهید و هنگام مصرف در آن 3 قاشق غذاخوری شربت مربای آلبالو بریزید.
4. علاوه بر آلبالو باید کمی هم شربت آلبالو به غذا اضافه کنید تا برنج کمی ارغوانی رنگ شود البته باید مربایی را برگزینید که رنگ طبیعی آلبالو را داشته و شفاف باشد و از مصرف مرباهای قند سوخته که رنگی قهوهای یا سیاه دارند، خودداری کنید زیرا در صورت استفاده از آنها، غذا رنگ مناسبی پیدا نخواهدکرد و ظاهرش خوب نخواهد بود.
5. خیلیها میگویند آلبالو را باید حتما در ظرف لعابی پخت تا رنگ خود را حفظ کند در حالی که من به شما اطمینان میدهم که از هر ظرفی میتوان برای طبخ این میوه استفاده کرد؛ این ظرف میتواند مسی باشد یا تفلون.
6. ادویه مناسب این غذا زعفران است بنابراین برای هر چه خوش عطرتر کردن آن، زعفران را از یاد نبرید.
7. این غذا به دلیل شربت آلبالویی که دارد، ممکن است زود بسوزد بنابراین هرگز نباید آن را روی شعله زیاد قرار داد و باید حتما قابلمه را روی شعله پخشکن گذاشت.
8. تهدیگ مناسب این غذا نان است و البته نان تافتون. زیرا شربت آلبالو به خورد این نان میرود. نان تافتون تهدیگ نسبتا کلفتی ایجاد میکند که تردی آن برای هر مصرفکنندهای تجربهای لذتبخش است.
9. نوشیدنی مناسب همراه این غذا شربت بهارنارنج یا عرق نعناع است و بهتر است فقط یک کاسه ماست معمولی با نعناع بگذارید و همراه آلبالوپلو میل و از مصرف ماست موسیر یا ماست ترش خودداری کنید. این غذا به اندازه کافی کامل و رنگین است و ضرورتی ندارد کنار آن را بیش از اندازه شلوغ کرد.
اگر اضافه وزن دارید
از مقدار شکر این غذا بکاهید و از استفاده از مربای آلبالو خودداری کنید. در ضمن، غذایتان را با حداقل روغن تهیه کنید تا مقدار قابل ملاحظهای از میزان انرژی دریافتی کاسته شود. بهتر است غذا را با سالاد سبزیها یا سبزی خوردن میل کنید تا فیبر دریافتی هم سیرکننده باشد و هم انرژی کمی به شما برساند.
اگر کم خونی دارید
بهتر است به جای گوشت گوساله یا گوسفند، گوشت بوقلمون یا شترمرغ را به صورت چرخ کرده درآورید و آنها را به صورت
کوفتهریزه
تهیه کنید و در آلبالوپلو بریزید. با این غذا بهتر است شربت آبلیموی تازه
بنوشید و از همراه کردن ماست یا دوغ با آن خودداری کنید زیرا به این ترتیب
جذب آهن به دلیل همراه شدن با کلسیم موجود در لبنیات کاهش پیدا میکند.
اگر فشارخون دارید
پیشنهاد ما به شما این است که در گوشتتان به جای پیاز چند حبه سیر خام بریزید. یادتان باشد که سیر خام به تنظیم فشارخون کمک میکند. نمک غذایتان نیز بهتر است حداقل باشد. کنار غذا سبزی خوردن و ماست و خیار بخورید زیرا بررسیها نشان دادهاند کمبود کلسیم باعث افزایش فشارخون میشود البته بهتر است در ماستتان، سیر تازه و سبزیهایی مانند نعناع و شوید تازه بریزید.
منبع : www.salamat.ir
نگاه متخصص تغذیه و رژیم درمانی/ دکتر محمدحسن انتظاری/ دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
بیماران کلیوی با احتیاط آلبالو بخورند
آلبالو یکی از میوههای فصل تابستان است که هم تازه خورده میشود و هم از آن در تهیه انواع دسرها، شربت و شیرینیها و غذاها استفاده میکنند و غنی از ویتامینها بهخصوص ویتامین C، انواع آنتیاکسیدان، منیزیم، پتاسیم و مس است...
از آنجا که انواع میوه و سبزیهای رنگی، بهخصوص به رنگهای قرمز، بنفش یا حتی سبزتیره مانند آلبالو، انگورسیاه و قرمز، آلوسیاه، توتفرنگی، کلمقرمز، برگ تربچه و اسفناج، آنتیاکسیدانهای فراوانی دارند، مصرفشان به خصوص در فصل خود، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی – عروقی و انواع سرطانها موثر است.
آلبالو ارزش غذایی فراوانی دارد و میزان قند آن پایین است و مصرفش به تمام گروههای سنی، بهخصوص افراد مبتلا به چاقی، چربی و فشارخون بالا توصیه میشود زیرا کاهشدهنده چربی و فشارخون است و اشتها را کم میکند. البته بهترین زمان مصرف آلبالو قبل از غذا یا همراه با غذاست.
گرچه تاکید متخصصان بر مصرف انواع میوه و سبزیهای تازه است، اما به افرادی که از بیماری کلیوی رنج میبرند و باید از یک رژیم غذایی کمپتاسیم پیروی کنند، توصیه میشود در مصرف میوههایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت کنند و از زیادهروی در خوردن این میوه بپرهیزند.
البته نباید فراموش کرد که با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ کلیه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا سودمند است.
با آنکه تاکید همه متخصصان تغذیه بر این است که میوهها به صورت تازه مصرف شوند و از آنها در تهیه مربا استفاده نشود، اما اگر به هر دلیلی قصد دارید از این میوه در تهیه مربا استفاده کنید، بهتر است مقدار کمی شکر به آن بیفزایید تا هم از ارزش غذایی آن کاسته نشود و هم بیش از اندازه انرژی به بدن نرساند.
با اینکه هنگام پختن میوهها مقداری از ویتامین C موجود در آنها کاهش مییابد، استفاده از این میوه در آلبالوپلو باعث افزایش ارزش غذایی برنج میشود و کاهش اشتها را نیز برای مصرفکننده به دنبال دارد.
منبع : www.salamat.ir
اخبار زیبایی 457
ادامه دارد...
تمایل آقایان به جراحی زیبایی 10 برابر شده است!
فارس: رییس انجمن جراحان پلاستیک گفت: «اگرچه آمار دقیقی از جراحیهای پلاستیک نداریم اما طبق مراجعات از هر ??? مورد جراحی زیبایی ?? مورد مربوط به مردان است در حالی که 30 سال پیش این رقم 2 درصد بود.» سیدابوالحسن امامی، فوقتخصص جراحی پلاستیک در پاسخ به اینکه چند درصد افراد کاندید مناسبی برای جراحیهای پلاستیک هستند، گفت: «برای انجام هر جراحی و تغییر چهره و اندام باید به فیزیک فرد و آناتومی صورت توجه کرد مثلا فردی با صورت پهن و گونههای برجسته قاعدتا نمیتواند بینی بسیار کوچک و سربالا داشته باشد. فردی هم که بسیار چاق است و فکر میکند اگر یک ناحیه از اندام خود را با جراحی کوچک کنند مشکل حل میشود باید بداند این کار جز بدشکل شدن اندام نتیجهای ندارد. متاسفانه برخی جراحان که در این حوزه آموزش ندیدهاند و تشریح و تناسب اندام را نمیدانند، کارهایی میکنند که نهتنها فرد به نتیجه مطلوب نمیرسد بلکه شکایتهایی برای پزشک و ابعاد اجتماعی و روانی برای بیمار برجا میگذارد.»
تبلیغات کاذب موبرها
ایسنا: یک متخصص پوست با اشاره به تبلیغات اغراقآمیز درخصوص میزان اثربخشی کرمهای موبر خاطرنشان کرد: «ادعای دائمیبودن اثر کرم موبر غیرعلمی است و هیچ کرم موبری با خاصیت کاهش موهای زائد یا از بین بردن دائمی مو وجود ندارد و با استفاده از آنها موها کمی دیرتر ظاهر میشوند.» دکتر جاوید حسینی، افزود: «درصورت حساسیت فرد نباید از این کرمها استفاده کند.» وی در پایان گفت: «کرمهایی با خاصیت کاهش موهای زائد وجود دارند، ولی این کرمها موبر نیستند بلکه باید آنها را مثل کرم معمولی روزی 2 بار در ناحیه مورد نظر استفاده کرد تا پس از مدتی به مرور زمان موهای زائد ناحیه کاهش یابند. این اثر کاهش موهای زائد تا وقتی ادامه مییابد که به مصرف کرم ادامه داده شود و با قطع مصرف، رشد موها به حالت قبل برمیگردد.»
منبع : www.salamat.ir
آداب زیبایی/ دکتر مریم یوسفی/متخصص پوست، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
پوستتان حساس است؟
یکی از همراهان همیشگی «سلامت» پرسیدهاند: «منظور متخصصان شما از «پوستهای حساس» چیست و آیا پوست حساس هم مانند پوستهای چرب و خشک، در طبقهبندی انواع پوستها جای میگیرد؟»...
پاسخ این است که برخی افراد پوستهای حساسی دارند؛ یعنی پوستشان در برابر گرما، سرما یا با استفاده از کرمهای مرطوبکننده و ضدآفتاب هم دچار التهاب، قرمزی و خارش میشود. ممکن است گروهی از این افراد، زمینه ابتلا به آلرژی یا اگزما هم داشته باشند و برخی هم هیچ سابقه ای از اگزما ندارند. آنها معمولا در دوران کودکی هم با استفاده از کرمهای مرطوبکننده و ضدآفتاب معمولی دچار التهاب و قرمزی پوست میشدهاند بنابراین خودشان میدانند پوستشان حساس است و نباید هر کرم یا محصول آرایشی - بهداشتیای را انتخاب کنند.
این افراد برحسب تجربه یا بعد از مراجعه به متخصصان پوست، متوجه میشوند باید همیشه از کرمها و محصولات مخصوص پوستهای حساس که عطر و مواد نگهدارنده ندارند مانند اوسرین یا وازلین که حاوی مواد معطر نیستند، استفاده کنند. بهطورکلی، بیشتر کرمها و محصولات آرایشی- بهداشتی حاوی مواد نگهدارنده و معطر خاصی هستند که میتواند باعث تحریک پوستهای حساس و افزایش واکنش و التهابهای پوستی شود.
برخی افراد دچار پوستهای حساس، از اگزمای سرشتی و گاهی آسم هم رنج میبرند؛ یعنی پوست آنها به بسیاری از آلرژنها حساسیت نشان میدهد. در مواردی هم این افراد، دچار بیماری روزاسه هستند و بههمین دلیل معمولا از قرمزی بیش از حد و التهاب پوست، بهخصوص در مواجهه با نور آفتاب، گرما، سرما، حرارت اجاق گاز و انواع گرمکنندهها یا حتی بعد از حمام کردن، شکایت میکنند. درنهایت میتوان گفت تمام افرادی که پوست حساسی دارند، باید دور مصرف محصولات آرایشی- بهداشتی را خط بکشند و حتی ضدآفتاب معمولی هم استفاده نکنند. این افراد میتوانند از مرطوبکننده مخصوص پوستهای حساس و از کرمهای ضدآفتاب مینرال یا فیزیکی بهجای انواع شیمیایی آنها استفاده کنند. استفاده از کلاه و دستکش و محافظت پوست از سرما، گرما و آفتاب در این گروه باید جدی گرفته شود.
منبع : www.salamat.ir
ندا احمدلو/گفتوگو با دکتر پژمان مباشر درباره یکی از روشهای جوانسازی پوست
میکرونیدلینگ؛ مکانیسم، مزایا و معایب
این روزها روشهای بسیار زیاد و متنوعی برای جوانسازی پوست، برطرف کردن جای زخم، سوختگیهای قدیمی و همچنین رفع ترکهای پوستی وجود دارد. برخی از شناختهشدهترین انواع این روشها، استفاده از داروهای موضعی یا تکنیکهای لیزر است...
با این حال، در خیلی از موارد با کمک چنین روشهای درمانی و صرف هزینه هم ممکن است بیماران به نتایج دلخواه و مورد نظرشان نرسند. از این رو، پژوهشگران عرصه پوست و مو، به فکر پیدا کردن راههای جدیدتر و البته کمهزینهتری برای درمان جای زخم، خطوط و ترکهای پوستی، جوانسازی و سوختگیهای قدیمی افتادند و «میکرونیدلینگ» را بهعنوان یکی از روشهای مناسب و کارآمد در حوزه پوست و زیبایی معرفی کردند. دکتر پژمان مباشر، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ما را با این روش درمانی جدید بیشتر آشنا میکند.
سلامت: مکانیسم میکرونیدلینگ چیست؟
اساس کار به این ترتیب است که ابتدا با دستگاه میکرونیدلینگ سوراخهای ریزی در لایه سطحی پوست ایجاد میشود. سوزنهای بسیار ظریف این دستگاه به لایه عمقیتر پوست یا همان درم نفوذ میکنند و این کار میتواند باعث فعال شدن عمل کلاژنسازی شود.
سلامت: این روش چه مزیتی دارد؟
یکی از مهمترین مزایای استفاده از میکرونیدلینگ نسبت به سایر روشهای درمانی، این است که برخلاف تکنیکهای لیزر، آسیب چندانی به لایه سطحیتر پوست وارد نمیشود و درنتیجه زخم و عوارض پوستی چندانی هم بر جا نمیگذارد.
سلامت: آیا میتوان با این روش، موادی مانند ویتامینها را هم وارد لایههای پوست کرد؟
بله. کارتریج این دستگاه بهگونهای ساختهشده که میتوان هنگام انجام عمل، موادی مثل هیالوروئیک اسید، ویتامین C، ترکیبهای مس و ویتامین E که نقش مهمی در کلاژنسازی پوست دارند هم وارد لایه درم کرد.
سلامت: مهمترین کاربردش چیست؟
میتوانیم از این روش نوین درمانی برای جوانسازی پوست، برطرف کردن جای زخمها، رفع جای سوختگیهای قدیمی و همچنین ترکهای پوستی ناشی از بارداری یا چاقی و لاغریهای سریع استفاده کنیم. بهعبارت سادهتر، این روش میتواند برای افرادی که به فکر اصلاح مشکلات پوستی خود هستند (البته در حوزه زیبایی و نه در زمینه درمان بیماریهای پوستی) بسیار مفید و کارآمد باشد.
سلامت: در یک جلسه؟
نه، معمولا جوانسازی با کمک این روش، باید ماهی یکبار و حداکثر در 3 جلسه انجام شود. فاصله زمانی مراجعه برای درمان زخم و جوشگاههای قدیمی هم معمولا هر 2 ماه یکبار است. ناگفته نماند که تعداد جلسههای درمان زخم و جوشگاه به وسعت محل زخم بستگی دارد و نمیتوان برای تمام افراد و با هرنوع جای زخمی، نسخه واحدی پیچید.
سلامت: میکرونیدلینگ عارضهای هم دارد؟
اگر در شرایط کاملا استریل و بهوسیله پزشک متخصص پوست انجام شود، عارضه چندانی ندارد. متخصصان باتوجه به شرایط و وضعیتی که پوست دارد، تشخیص میدهند میکرونیدلینگ برای رفع مشکل موثر خواهد بود یا نه. مشاوره پیش از عمل، این امکان را به پزشک میدهد که در صورت لزوم، فرد را از انجام میکرونیدلینگ منع کند.
میکرونیدلینگ برای بعضیها خطر دارد
سلامت: کدام گروه از بیماران نباید سراغ میکرونیدلینگ بروند؟
برای تمام افرادی که سابقه حساسیت به موادی که در این روش استفاده میشود یا سابقه جوشگاههای گوشتی (کلویید و جوشگاه هیپرتروفیک) دارند و کسانی که به سرطان پوست، اختلالهای خونی و انعقادی، دیابت، بیماری صرع و تشنج، اختلال سیستم ایمنی، عفونت حاد یا تبخال فعال مبتلا هستند، نباید از روش میکرونیدلینگ استفاده شود. ضمن اینکه اگر بیمار، سابقه انجام رادیوتراپی در محل انجام میکرونیدلینگ یا خالهای بزرگ و زگیل در محل داشته باشد، بازهم کاندید مناسبی برای به کار بردن این روش محسوب نمیشود. برای خانمهای باردار و شیرده و افرادی که بهتازگی لیزر یا لایهبرداری پوست در همان محل میکرونیدلینگ داشتهاند هم این روش درمانی مناسب نیست.
سلامت: آیا امکان قرمز شدن پوست که معمولا در تمام روشهای زیباسازی پوست اتفاق میافتد، با استفاده از روش میکرونیدلینگ هم وجود دارد؟
تاحدی بله؛ اما یکی از مزایای میکرونیدلینگ، این است که بعد از انجام آن قرمزی برجای مانده، بسیار گذرا خواهد بود. ضمن اینکه خطر ایجاد عفونت بعد از انجام این عمل بسیار کم است و پوست بیمار هم خیلی زودتر ترمیم میشود.
منبع : www.salamat.ir